0344 - 846 281Contact

Over energiecoöperatie eCoBuren

Samenwerken aan energietransitie en duurzaamheid in Buren

Buren heeft één van de mooiste historische steden van Nederland binnen haar gemeentegrenzen, heeft een actieve eigen agrarische gemeenschap en ook  nog eens een  prachtige natuur. Door haar landelijke karakter en relatief kleine kernen is naast duurzaamheid ook bereikbaarheid een belangrijk issue voor de bewoners en de lokale overheid. 

Net als voor Nederland zal ook voor Buren de noodzakelijke energietransitie grote gevolgen hebben. De media staan er terecht bol van. Alle energie die we gebruiken zal op termijn op duurzame wijze opgewekt worden en iedereen moet energie besparen. Komen er windmolens, zonnepanelen op alle daken, warmtepompen en laadpalen voor elk huis, en hoe gaat dat voor monumentale gebouwen of gebouwen in de buitengebieden? Hoe combineren we lokale productie met lokale toepassing en hoe regelen we (tijdelijke) opslag?

Verantwoorde energietransitie

Wij zijn van mening dat de energietransitie op een manier moet gebeuren die gedragen wordt door bewoners en ondernemers in de gemeente, en past bij het karakter van de stad Buren en de overige kernen. Iedere kern vraagt wat ons betreft maatwerk waarbij een toepassing als mobiliteit weer ten voordele kan komen aan meerdere kernen. Ook leren van elkaar is iets waar alle kernen van gaan profiteren. Daarom willen wij met de energiecoöperatie eCoBuren bewoners en ondernemers mobiliseren om met elkaar te werken aan de energietransitie van Buren.

Samenwerking bedrijven

Wij denken dat door samenwerking met bedrijven en boerderijen in de omgeving, op duurzame wijze elektriciteit en warmte opgewekt kan worden. Met deze duurzaam opgewekte energie kunnen gebouwen voorzien worden van elektriciteit en verwarming. Daarnaast kunnen elektrische auto's centraal opgeladen worden en als buffer dienen voor schommelingen op het elektriciteitsnet. Dit zijn slechts een paar gedachten.

De energietransitie is iets van ons allemaal en alleen door samen te werken gaat dit slagen.

Waarom lid worden?

De energiecoöperatie eCoBuren is een vereniging van bewoners en ondernemers die zich inzet voor een verantwoorde en duurzame energietransitie van de gemeente Buren. 

Ben jij een betrokken bewoner of ondernemer en wil je graag jouw steentje bijdragen aan de energietransitie van Buren? Meld je dan als lid aan voor de bewoners en ondernemers coöperatie eCoBuren.

  • Beslis mee over de energietransitie van Buren
  • Kom in contact met andere geïnteresseerden
  • Krijg toegang tot kennis en informatie
  • Profiteer van collectief inkoop voordeel
  • Profiteer van gezamenlijk investeringen
  • Neem deel aan projecten voor energiebesparing
  • Neem deel aan projecten voor energie/warmte opwekking, opslag en toepassing
  • Neem kennis van wat je zelf al kan doen
  • Neem kennis van wat je vooral samen moet oppakken

Ga naar het aanmeldformulier

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

Gemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281