0344 - 846 281Contact

Postcoderoos Hennisdijk Buren

Collectief opwekken van duurzame energie in de eigen regio

Al nagedacht over zonnepanelen als duurzame opwek voor je energie? De stap nog niet gezet, of wil je dit liever samen met anderen doen? Ons nieuwe project “Postcoderoos Hennisdijk Buren” is mogelijk het antwoord.

15 jaar vrijstelling energiebelasting

De Postcoderoos Regeling biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting (en btw) over de zonne- of windenergie die de deelnemers in een project gezamenlijk opwekken. Dit betekent dat zonnepanelen niet langer op het eigen huis of bedrijfspand hoeven te liggen, maar ook elders geïnstalleerd kunnen worden. Bijvoorbeeld op een groot agrarische dak net buiten het stadje, zoals de Hennisdijk.

Een postcoderoosproject is een ideale aanpak om met elkaar als (mede) eigenaren er aan te werken om de lokale energiebehoefte ook lokaal te realiseren.

Energie voor 50 huishoudens in de postcoderegio 4116

eCoBuren start binnenkort dit project met een tweetal ondernemers aan de Hennisdijk in Buren waarbij we in eerste instantie een installatie van ca. 700 zonnepanelen willen realiseren. Er van uit gaande dat de energiebehoefte van een gemiddeld huishouden ca. 14 zonnepanelen vraagt kunnen we dit project realiseren met 50 deelnemers. Kern van de postcoderegeling is dat bewoners met in dit geval de postcode 4116 alsmede de omliggende postcodes (4011, 4012, 4111, 4117, 4119, 4023, 4115, 4197, 4191) kunnen deelnemen.

Interesse en vooraanmelding

In eerste instantie willen wij de belangstelling voor dit project peilen. Ondertussen werken we al aan een voorstel voor de deelnemers en een plan om dit project te realiseren. We zijn er namelijk van overtuigd dat een dergelijk project voorziet in een behoefte. Voordeel van een dergelijk project is dat we klein kunnen beginnen en naar behoefte kunnen uitbreiden met lokale aanbieders en lokale afnemers.

Heb je interesse in dit project kijk dan op de projectpagina en meld jezelf aan voor deelname. Voor vragen kan je gebruik maken van het reactieformulier onderaan deze pagina.

Postcoderoos projectpagina

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

EnergiePlusDak Liander Van Roekel en Van Roekel Solarif INNAX CooperatieautoGemeente BurenGemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281