0344 - 846 281Contact

Postcoderoosproject Hennisdijk Buren

Duurzame energie voor 50-100 huishoudens

Mededeling: Door het project op te splitsen in twee administratieve regio's, namelijk 4116 voor Hennisdijk 7 en 4119 voor Hennisdijk 8, hebben we het gebied kunnen uitbreiden met de extra postcodes: 3961, 4021, 4023 en 4112. Hierdoor kunnen meer mensen meedoen. (zie de twee kaarten onderaan deze pagina voor het postcodegebied)

Energiecoöperatie eCoBuren organiseert samen met een tweetal ondernemers op de Hennisdijk 7 (Wilgje Buitensport) en Hennisdijk 8 in Buren een zonnedak installatie. Door middel van een postcoderoosproject kunnen inwoners in de omgeving meedoen. Woon jij op één van de volgende postcodes 3961, 4011, 4012, 4021, 4023, 4111, 4112, 4115, 4116, 4117, 4119, 4191 of 4197 en je wilt:

 • meewerken aan verduurzaming van ons energiegebruik, of
 • je eigen stroom opwekken, of
 • samen met anderen uit je omgeving een duurzaam project realiseren, of
 • je spaargeld beter laten renderen

maar je kunt op je eigen dak geen panelen plaatsen omdat bijvoorbeeld:

 • dit niet mag (monument; beschermd dorps- of stadsgezicht)
 • dit niet kan (je bent huurder; er is niet voldoende plek; oriëntatie t.o.v. zon is niet optimaal)
 • je het niet mooi vindt

Leg jouw panelen dan op een ander dak door deel te nemen in dit project!!

Investering en rendement

Voor een elektriciteitsverbruik van 3.000 kWh/jaar, het gemiddelde voor een Nederlands huishouden, heb je 10 panelen nodig. Dit betekent een investering van ca. € 3.000,-- De terugverdientijd is ca. 10 jaar met een rendement op de investering van ca. 5% hetgeen beduidend meer is als het huidige rendement op sparen. De looptijd van het project is 15 jaar. Kort samengevat zijn de kentallen als volgt:

 • Investering: +/- € 300,- per paneel (minimaal 5 stuks)
 • Verwacht rendement: +/- 5%
 • Geschatte terugverdientijd: 10 jaar
 • Start energieproductie: 1 juli 2020
 • Looptijd project: 15 jaar

De eigenaren van het dak, waarop de panelen geplaast zijn, gaan tegen het einde van het project in gesprek met de eigenaren van de panelen, om vast te stellen hoe het gebruik van het zonnedak daarna samen kan worden voortgezet.

Meedoen via vrijblijvende voorinschrijving

Wil je meedoen met dit project vul dan het inschrijfformulier in onderaan deze webpagina. Je inschrijving is geheel vrijblijvend! Pas nadat alle details van het project bekend zijn, evenals de exacte prijs per paneel, ontvang je een e-mail om jouw voorinschrijving definitief te maken.

Om deel te kunnen nemen moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

 1. Je bent lid van eCoBuren;
 2. Je woont in de postcoderegio: 3961, 4011, 4012, 4021, 4023, 4111, 4112, 4115, 4116, 4117, 4119, 4191 of 4197;
 3. Jouw energieleverancier ondersteunt postcoderoosprojecten. Je kan dit controleren op de volgende website: HIER opgewekt. Mocht jouw energieleverancier niet meedoen dan kan je altijd nog besluiten over te stappen naar bijvoorbeeld Greenchoice de duurzame energieleverancier van eCoBuren;
 4. Het aantal panelen dat je wil afnemen mag niet meer produceren dan dat je zelf jaarlijks aan elektriciteit verbruikt. Je kan hiervoor uitgaan van een productie van 300 kWh per paneel per jaar. Controleer het jaarafschrift van je energieleverancier om te zien hoeveel jij per jaar verbruikt en hoeveel panelen jij dus maximaal kan aanschaffen. 

Ga naar de voorinschrijving

Informatieavond op maandag 27 januari a.s.

Twijfel je nog, of heb je ingeschreven en nog vragen? Kom dan naar de informatieavond over dit project op maandag 27 januari a.s. bij Wilgje Buitensport aan de Hennisdijk in Buren.

Aanmelden informatieavond

Uitleg postcoderoosregeling

Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg over de postcoderoosregeling. Mocht je desondanks nog vragen hebben, mail ze dan gerust naar info@ecoburen.nl

Wat is een postcoderoosproject?

In een postcoderoosproject worden zonnepanelen door meerdere mensen samen op een lokaal dak gelegd, bijvoorbeeld op een bedrijfspand, schuur of sporthal. Lokale bewoners en ondernemers kunnen deelnemen door certificaten te kopen van de coöperatie. De energiecoöperatie koopt de zonnepanelen. De deelnemers zijn via de coöperatie samen eigenaar van het de zonnepanelen. Een certificaat komt overeen met het vermogen van één zonnepaneel. Een voorwaarde is dat de deelnemers wonen in de postcoderoos behorende bij een project (zie kaartje onderaan), vandaar dus een postcoderoosproject. Een tweede voorwaarde is dat alle deelnemers een kleinverbruikersaansluiting (max. 3x80A) hebben.

Wat is de postcoderoosregeling?

Formeel heet de regeling: Regeling Verlaagd Tarief. In de volksmond ook wel de Postcoderoosregeling vanwege de geografische voorwaarden die gesteld worden aan de deelnemers. De regeling houdt in dat de mensen die financieel deelnemen in een installatie voor duurzame energieproductie, zoals zon en wind, voor iedere kilowattuur (kWh) die ze deelnemen de Energiebelasting + btw mogen verrekenen van hun eigen verbruik. De Energiebelasting wijzigt jaarlijks en is in 2019 exclusief btw €0,09863 en inclusief btw €0,1193. 

Hoe wordt de korting over het postcodeproject Hennisdijk verrekend?

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met Greenchoice. De korting op de Energiebelasting wordt jaarlijks verrekend met jouw verbruik door je energieleverancier. De energiecoöperatie stuurt Greenchoice eenmaal per jaar een verzoek om de korting energiebelasting te verrekenen voor alle deelnemers in het postcoderoosproject die klant zijn van Greenchoice. Ben je klant bij een andere energieleverancier, dan wordt de korting verrekend door je eigen energieleverancier. Wij verrekenen dit op een aparte creditnota en keren die jaarlijks apart aan je uit.

Ga naar de voorinschrijving

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

Gemeente BurenGreenchoiceHet Nieuwe Wonen RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelen
0344 - 846 281