0344 - 846 281Contact

Coöperatief Zonnedak Hennisdijk Buren in bedrijf gesteld

12 oktober 2020

Een klein jaar geleden werd door energiecoöperatie eCoBuren het startsein gegeven voor de realisatie van een coöperatief zonnedak op de Hennisdijk in Buren. Afgelopen vrijdag 9 oktober is fase 1 ca. 600 panelen met een totale capaciteit van 215.000 Wp in bedrijf gesteld.

Aan het project hebben meegewerkt: Netbeheerder Liander, Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken, Hoogwerfgroep uit IJselstein, Schoen Zaandam Betonboringen BV, Loonbedrijf Gebroeders van Hattem uit Asch, EnergieplusDak uit Barneveld, van Maanen Elektramontage uit Lunteren, Greenchoice, Innax uit Veenendaal, AKD advocatenburo, ingenieursbureau van Roekel uit Rhenen en Solarif Verzekeringen en Riskmanagement.

Kortom erg veel partijen en het was best wel spannend om de werkzaamheden van de verschillende partijen in een dag-tot-dag planning te krijgen. Hetgeen is gelukt en beter nog de uitvoering is nagenoeg conform planning uitgevoerd. 9 september j.l. zijn de werkzaamheden gestart en Solarif Riskmanagement heeft 12 oktober de opleverinspectie uitgevoerd en vastgesteld dat de volledige installatie conform de geldende normen is uitgevoerd.

Het dak levert nu een belangrijke bijdrage aan de vergroening van meer dan 50 huishoudens in Buren. eCoBuren vertegenwoordigt als coöperatie deze groep deelnemers en heeft voor contracten gezorgd met zowel de deelnemers als de dakeigenaren.

Zonnedak Hennisdijk Buren is voor eCoBuren het eerste coöperatieve zonnedak maar zeker niet het laatste. eCoBuren gaat nu aan de slag met fase 2 om het Zonnedak Hennisdijk in Buren uit te breiden met ca. 135.000 Wp. Daarnaast hebben we ambities om zon op daken van industrieterreinen te realiseren en niet te vergeten Buren heeft veel water. Zon op water is daarom voor ons en ook voor veel bedrijven en inwoners een serieuze optie.

Heb je interesse om deel te nemen aan fase 2 van Zonnedak Hennisdijk Buren? Kijk dan op www.ecoburen.nl/postcoderoos

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

EnergiePlusDak Liander Van Roekel en Van Roekel Solarif INNAX CooperatieautoGemeente BurenGemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281