0344 - 846 281Contact

"Liever panelen op een schuur dan een zonneweide"

Aldus de kop van een artikel in de Gelderlander van 13 maart j.l. In de gemeente Buren willen inwoners en ondernemers graag een stap zetten in de verduurzaming van de eigen energiebehoefte. Maar hoe dan? Mag niet op eigen dak of er is niet voldoende ruimte!

Zonnepanelen Hennisdijk
Fotografie: © William Hoogteyling

We hebben in ons buitengebied mogelijkheden genoeg op daken. Ideaal. De schuren worden optimaal benut, de panelen zijn uit het zicht en we hebben geen zonneweides nodig die niet fraai passen in onze omgeving.

Waarom meedoen?

De voordelen om deel te nemen aan het zonnedakproject Hennisdijk Buren:

  • Je wekt echt je eigen elektriciteit op!
  • Heb je op je eigen dak al zonnepanelen, maar dek je daarmee nog niet je complete elektriciteitsbehoefte af, kun je door panelen te kopen binnen dit project je HELE elektriciteitsbehoefte zelf opwekken!
  • Je ontvangt per opgewekte kWh ca. €0,12 met een maximum van je eigen elektriciteitsafname.
  • Je bent van plan om in de (nabije) toekomst meer elektriciteit te gaan gebruiken (bijv. overstap op elektrisch koken of aanschaf elektrische auto). Dan kun je daar op voorsorteren door nu een groter aantal panelen aan te kopen binnen het postcoderoosproject. Dit betekent wel dat je bij aanvang een geringer rendement hebt op je investering, maar zodra je meer elektriciteit gaat gebruiken profiteer je weer optimaal.
  • Je wilt, naast het afdekken van je eigen behoefte, sowieso iets meer doen aan verduurzaming van onze energieopwekking. Daarom koop je een groter aantal panelen dan strikt noodzakelijk voor de eigen behoefte en stelt je tevreden met een lager rendement op je investering. Het rendement blijft echter altijd nog vele malen hoger dan dat wat je op je spaarrekening krijgt.

Iedereen met een eigen kleinverbruikersaansluiting

De voordelen gelden niet alleen voor de particuliere huizenbezitter maar ook voor huurders, kleine ondernemers, verenigingen etc. mits je beschikt over een eigen kleinverbruikersaansluiting.

Inschrijven voor 17 april

Onze ambitie is het bereiken van 966 panelen. We zijn over de helft van de ladder, de teller staat nu op 521 panelen. We hebben nu tot 17 april a.s. om de inschrijving te verhogen tot 80% (=772 panelen) in het vertrouwen dat we in de maanden daarna dan ook de laatste 20% binnen halen!

Laten we samen omhoog gaan op de ambitieladder van dit EERSTE collectieve zonnedak project in de gemeente Buren en schrijf je in. 

Projectinformatie en inschrijven

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

EnergiePlusDak Liander Van Roekel en Van Roekel Solarif INNAX CooperatieautoGemeente BurenGemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281