0344 - 846 281Contact

Laadpalen

Opladen elektrische auto en fiets

Rij je al elektrisch en heb je (nog) geen laadmogelijkheid op eigen terrein? eCoBuren heeft als doel om hiervoor samen met haar leden publieke laadmogelijkheden te realiseren en te exploiteren. De eerste Ecotap laadpalen die hiervoor beschikbaar zijn staan aan de Onderdreef in Buren. De locatie van de laadpalen is te vinden op www.oplaadpunten.nl of www.oplaadpalen.nl.

De laadpalen voor fietsen stellen wij gratis ter beschikking. Tegen betaling kan je jouw auto opladen (Laadsnelheid tot 22 kW). Het bezoekerstarief is €0,35 per kWh met een starttarief van €0,60 per laadsessie. Leden van eCoBuren betalen geen starttarief en per kWh €0,33. *genoemde bedragen zijn inclusief btw

Wil je ook profiteren van dit voordeel? Word dan lid van eCoBuren.

Ga naar de lid worden pagina

Laadpaal in openbare ruimte aanvragen

De laadpalen aan de Onderdreef in Buren zijn het resultaat van een pilotproject van ecoBuren en de gemeente. De ervaringen hieruit gaat de gemeente gebruiken om voor eind 2020 met een “laadpalen aanpak” te komen. In de tussentijd wordt die aanpak door de gemeente besproken met partijen zoals eCoburen. De aanpak wordt getoetst aan wettelijke kaders en afgestemd met de raad. Dit resulteert in een gedragen aanpak en de daarbij behorende afspraken voor het aanvragen en het realiseren van onder andere publieke laadpalen in de openbare ruimte en het verdere gebruik en beheer daarvan. Ook de afstemming met omwonenden van de beoogde laadvoorziening(en) moet daarin geregeld worden. Een laadpaal met bijbehorende parkeerplaats(en) in de openbare ruimte wordt overigens nooit aan personen voor privé gebruik toegewezen. Deze blijft beschikbaar en bruikbaar voor iedereen die een elektrisch voertuig wil opladen. 

Mocht je nu al een mogelijkheid zien voor een locatie van laadvoorzieningen in de naaste omgeving, in bezit van de gemeente Buren en er zijn  aantoonbaar meerdere gebruikers voor een te realiseren publieke laadvoorziening, stuur dan een mail naar info@ecoburen.nl eCoBuren gaat dan met jou die mogelijkheden inventariseren en dan met de gemeente in gesprek. Als vervolgens de “laadpalen aanpak” er is kunnen we, snel schakelen en  kijken wat we daadwerkelijk kunnen realiseren. Overigens is dat ook afhankelijk van wat het leidingnet aankan of wat LIANDER kan doen om die capaciteit te vergroten. Tevens moet onder elke aanvraag wel een haalbare businesscase liggen en voor de aanvraag moet de gemeente een verkeersbesluit nemen en een APV vergunning verlenen. Het gaat dan dus om mogelijkheden van laadvoorzieningen in uw buurt vergelijkbaar aan die op de Onderdreef in Buren. Het gaat niet om laadfaciliteiten op eigen terrein.

Investeren in laadpalen

Door middel van participatie kan je mede-eigenaar worden van de laadpaal en profiteer je mee van de opbrengsten. Op deze wijze hebben wij ook de laadvoorzieningen aan de Onderdreef in Buren kunnen realiseren. De kosten voor aanschaf, installatie en aansluiting van de laadpalen zijn afhankelijk van de locatie. Meedoen als investeerder kan al vanaf € 500,- 

Naast het gebruik van de laadpaal onder de condities die je mede opstelt streven we naar een bepaald rendement op de investering. Hoe hoog dit rendement zal zijn is nog onzeker. Bepalend is het gebruik. Dit zal zich verder ontwikkelen en mogelijk gaat het sneller als we nu denken. 

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

EnergiePlusDak Liander Van Roekel en Van Roekel Solarif INNAX CooperatieautoGemeente BurenGemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281