0344 - 846 281Contact

Laadplein Onderdreef Buren

Project gerealiseerd - 30-03-2020

Dit project is gerealiseerd

Ook in de gemeente Buren zie je steeds vaker een elektrische auto van bewoners en bezoekers in het straatbeeld. Voor deze auto’s is de beschikbaarheid van goede laadvoorzieningen van groot belang. Daarom wil energiecoöperatie eCoBuren zich inzetten voor het realiseren van laadpleinen op geschikte locaties in de gemeente Buren. Dit betekent dat niet zomaar overal laadpalen komen te staan, maar dat vooraf de behoefte wordt vastgesteld en vervolgens bepaald welke locaties het meest geschikt zijn voor een laadplein met meerdere laadpalen.

Laadplein Onderdreef Buren

Dit jaar wordt de Onderdreef in Buren opnieuw ingericht waarbij reeds vastgesteld is dat hier een aantal laadpalen geplaatst zullen worden. In samenwerking met de gemeente wil eCoBuren hier invulling aan geven. Vooraf willen we echter een inschatting maken hoeveel behoefte hieraan is en wie eventueel wil mee participeren/investeren in het project.

Investeren in laadpalen

Doormiddel van participatie kan je mede-eigenaar worden van de laadpaal en profiteer je mee van de opbrengsten. De kosten voor aanschaf, installatie en aansluiting van de laadpalen komt op ongeveer € 5.000,- per laadpaal. Meedoen als investeerder kan al vanaf € 500,- Naast het gebruik van de laadpaal onder de condities die je mede opstelt streven we naar een bepaald rendement op je investering. Hoe hoog dit rendement zal zijn is nog onzeker. Bepalend is het gebruik. Dit zal zich verder ontwikkelen en mogelijk gaat het sneller als we nu denken. 

Inventarisatie laadpaal behoefte

Wil je gebruik maken van deze laadpalen, of heb je behoefte aan laadpalen in jouw omgeving? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Of kijk voor meer informatie op onze diensten pagina.

Ga naar laadpalen

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

Gemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281