0344 - 846 281Contact

Zonnedak Hennisdijk Buren gaat van start

Ook gemeente West Betuwe kan deelnemen

20 april j.l. Is het startsein gegeven voor het eerste coöperatieve zonnedak project in de gemeente Buren. In fase 1 worden 544 panelen geïnstalleerd op de daken van Wim van Koeverden en Wim Zondag op respectievelijk Hennisdijk 7 en Hennisdijk 8. Met deze panelen wordt jaarlijks ca. 190.000 KWh geproduceerd hetgeen gelijk staat aan het gemiddeld verbruik van 47 huishoudens van 4 personen. 

Klimaatdoelen Gemeente Buren

De gemeente Buren juicht toe dat het eerste collectieve project zonnepanelen van eCoBuren gaat starten. Pieter Neven, wethouder duurzaamheid, moedigt dan ook inwoners aan om deel te nemen aan dit project. Wethouder Neven: “Het past ook helemaal in de klimaatdoelen die wij als gemeente hebben. Juist nu liggen er twee belangrijke documenten voor aan de gemeenteraad: het concept-bod Regionale Energie Strategie en de Klimaatvisie van de gemeente Buren.  Om onze doelen te gaan halen zijn collectieve projecten als deze zeer welkom. Het is daarom ook erg mooi dat dit project van EcoBuren van de grond komt! Door deel te nemen geven we duurzame energieopwekking een impuls en daarnaast behaal je ook op termijn een financieel voordeel.”

Een duurzame toekomst

De energie coöperatie heeft de knoop doorgehakt om nu met fase 1 te starten omdat een peiling onder de belangstellenden voor het project aangaf dat het merendeel nu ook daadwerkelijk wil gaan deelnemen. Hiermee is duidelijk dat ondanks de onzekerheden van de huidige tijd mensen graag investeren in een duurzame toekomst. Het vertrouwen is dan ook groot dat de komende maanden de nu nog niet uitgegeven capaciteit, overigens een beperkt deel, ook daadwerkelijk wordt toegewezen. 

Een mooi rendement

Waarom is deelnemen aan een coöperatief zonnedakproject een goede keus? De belangrijkste reden is dat u investeert in een duurzame toekomst waarbij voor de looptijd van 15 jaar een rendement wordt gewaarborgd van ca. 5%, hetgeen wordt gerealiseerd door een teruggave van de energiebelasting over de opgewekte energie. 

Volledig ontzorgd

Deelnemers worden volledig ontzorgd. De energie coöperatie faciliteert de deelnemers en draagt zorg voor de exploitatie van het zonnedak. Een gemeenschappelijk zonnedak is daarmee een goed alternatief voor zonnepanelen op eigen dak en zeker de oplossing als dit laatste niet mogelijk is omdat u bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont, hetgeen in het stadje Buren voor veel mensen het geval is. Ook als er onvoldoende ruimte is op het eigen dak of je hebt een rieten dak waarop je liever geen zonnepanelen legt is deelname aan een collectief dak zoals op de Hennisdijk in Buren een goede oplossing.

Overigens niet alleen particuliere huiseigenaren kunnen deelnemen aan het project. Ook voor huurders, kleine ondernemers en verenigingen is deelname mogelijk. Een beperking is wel dat het fiscale voordeel is beperkt tot je eigen energiebehoefte met een maximum van 10000 KWh per jaar.

Je kan nog meedoen

Zoals hierboven aangegeven is een beperkt deel van de fase 1 capaciteit nog niet uitgegeven. Heb je belangstelling of heb je vragen stuur dan een mail naar info@ecoburen.nl of kijk op de projectpagina www.ecoburen.nl/postcoderoos daar vind je ook een link naar de veelgestelde vragen.

Eind september gaat Zonnedak Hennisdijk Buren produceren. Het goede nieuws is dat als de capaciteit van fase 1 volledig is uitgegeven, we de werving voor fase 2 van het project starten. Hiervoor is ‘voldoende’ dak beschikbaar, dus meld je alvast aan!

Project Zonnedak Hennisdijk

Stel een vraag

Lid worden?

Energiecoöperatie eCoBurn

Wil jij ook bijdragen aan een verantwoorde energietransitie van de gemeente Buren? Meld je aan als lid en profiteer mee van kennis, advies, collectieve inkoop en productie.

Aanmeldformulier

eCoBuren werkt met een groot netwerk aan partners

EnergiePlusDak Liander Van Roekel en Van Roekel Solarif INNAX CooperatieautoGemeente BurenGemeente BurenGreenchoiceEnergieloket RivierenlandHIER OpgewektK3Rivierenlanders in verbinding ZonnepanelenDelenEcoleon
0344 - 846 281